Oud Glas Fotografie is met recht een uit de hand gelopen hobby te noemen. Doel is niet om geld te gaan verdienen, maar vooral om meer, en nog belangrijker, betere foto’s te gaan maken !!

Oud Glas is een verwijzing naar het gebruiken van oude lenzen, hetzij op een oude analoge middenformaat camera, hetzij op een moderne spiegelreflex.

 

Lenzen van 25, 30 of zelfs meer dan 40 jaar oud, ontworpen in de tijd dat camera’s alleen nog maar film versleten en dat foto’s nog echte natte afdrukken waren.

Lenzen zonder autofocus en moderne coatings, maar die wat scherpte betreft lang niet altijd onderdoen voor de moderne lenzen. Om van het karakter en doortekening nog maar te zwijgen !!

 

Op een digitale camera is goed te zien hoe scherp de lezen kunnen zijn. Maar op een analoge camera komt het karakter van dit soort lenzen lens pas echt tot z’n recht.

  

Ik hou van foto’s waar mensen op staan, dus vandaar mijn voorkeur voor portretten en voor straatfotografie. Af en toe zelfs een landschap, maar dan bijna altijd met mensen erop.

Waar straatfotografie vaak een toevalstreffer is, probeer ik voor portretten altijd wel vooraf een plan of een locatie uit te werken. Voor mijn portretten hou ik soms van een neutrale, koele, afstandelijke, in gedachten verzonken, serieuze of zelfs iets arrogante blik, omdat dat vaak laat zien wie iemand echt is. Uiteraard maak ik ook graag foto’s van vrolijke en lachende mensen, maar dan wel een lach is die echt is.

Read more

Showcase

  • JoinedAugust 2015
  • Occupationwerkvoorbereider bij Dura Vermeer
  • HometownEnschede
  • Current cityAmersfoort
  • CountryNederland
View all

Photos of @oudglasfotografie - Bas Tonn, Oud Glas fotografie

Testimonials

Have something nice to say about @oudglasfotografie - Bas Tonn, Oud Glas fotografie? Write a testimonial