new icn messageflickr-free-ic3d pan white
15-05-21 | Bedum | DBC 6454+Faccs-ZZ | by Tijmen Holstein
Back to photostream

15-05-21 | Bedum | DBC 6454+Faccs-ZZ

Het is 16:30 als DBC met 18 wagens van het type Faccs-ZZ door Bedum rijdt, op weg naar de boog van Sauwerd.

 

-Informatie-

 

Datum: 15-05-21

Plaats: Wolddijk, Bedum

Van/naar: Bedum -> Sauwerd (boog)

Vervoerder: DBC

Loc: 6454

Trein: Ballasttrein

Treinnumer: N.v.t.

 

-Vervoerder-

 

Deutsche Bahn Cargo is een Duitse goederenvervoerder die in vele landen in Europa rijdt. De Duitse vervoerder heeft in Nederland een groot aantal diensten. Grote goederentreinen zoals ertstreinen en kolentreinen maar ook kleine buurtgoederentreinen. DBC heeft een groot aantal elektrische locs in dienst, zoals de serie 189 en 193, deze locs rijden veelal treinen van Rotterdam naar Duitsland en terug. De serie 186 rijdt veelal treinen van en naar België.

 

In het grote loc park bevinden zich ook een vijftigtal diesels van de serie 6400/6500. Deze locs worden veelal ingezet voor dieselbaanvakken en de first mile en last mile.

 

-Foto-

 

Van 8 tot en met 17 mei 2021 zijn er werkzaamheden tussen Groningen en Groningen-Europapark. Er wordt hier een nieuw viaduct gebouwd voor de ringweg. Het spoor is hierdoor opgebroken waardoor er door dit onhandige stukje geen treinen kunnen rijden tussen het hoofdstation en Europapark. DB rijdt hierdoor van maandag 10 mei tot en met woensdag 12 mei 2021 de UC-treinen om via Leeuwarden. Vanaf 14 tot en met 16 mei 2021 werkt Swietelsky aan het spoor tussen Groningen-Delfzijl/Roodeschool. Er waren werkzaamheden aan alle overwegen en het station van Baflo werd aangepakt. Ook waren het grootschalige vernieuwingen tussen Bedum en Sauwerd. Swietelsky huurde hiervoor DB in, ook was het bedrijf zelf van de partij met haar (lelijke) RTS1018.

 

Op 14 mei 2021 wilde ik een poging wagen om de fraaie ballasttrein te fotograferen welke met de 6454 reed, helaas gooide een 1700 met DDZ roet in het eten welke in Zwolle strandde waardoor er niet veel tijd meer was voor foto's rondom Sauwerd, een baggerfoto was het gevolg waardoor de beste fietstocht voor niks was. Op de terugweg kon er ook nog een baggerfoto worden gemaakt van de 1700 met de DDZ'tjes. Een dag later, op 15 mei 2021 werd er weer een poging gewaagd, het koolzaadveld tussen Sauwerd en Bedum stond nog steeds hoog op de lijst. De loc was vandaag omgelopen en reed dus beter voor de zon. Na een aantal foto's in de boog van Sauwerd werd er naar het koolzaadveld gefietst. Na een beste poos wachten kwam de trein er geduwd aanrijden. De trein passeerde niet in de zon maar volgens de begeleider zou de trein zo weer terugkomen. Na een halfuurtje wachten kwam de trein er weer aan rijden en ditmaal kwam de zon er zelfs nog even door!

 

Onder een iets wat kopse zon zien we hier locje 6454 brommend met 18 wagens type Faccs-ZZ langs rijden. In de boog van Sauwerd werden de laatste 5 wagens van de trein gelost. Na de foto werd er voor de zoveelste keer deze week vanaf dit stekje naar huis gefietst, ditmaal wel met het gewenste resultaat!

 

Foto: ©Tijmen Holstein

 

1,281 views
71 faves
9 comments
Taken on May 15, 2021