new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Golden Temple of Amritsar, India | by Jobopa
Back to photostream

Golden Temple of Amritsar, India

Golden Temple of Amritsar, India

The epitome of the Sikh religion is in the Golden Temple in Amritsar in the Punjab state of India. Photographs taken at this sacred place destion thousands of pilgrims yearly Sikhs. The finest example of temple is found in Hamandir: central building that hosts the prayers of the faithful. At the Golden Temple anyone is welcome (professing the religion they profess) that can well live with the Sikh culture in a pleasant and spiritual ambient.

 

Temple Daurat d'Amritsar, India

La màxima representació de la religió sij es troba al Temple Daurat d'Amritsar a l'estat de Punjab de la Índia. Fotografies preses en aquest recinte sagrat destí anual de milers de pelegrins sijs. El maxim exponent del temple el trobem en el Hamandir: edifici central entre les aigües que acull les pregaries i oracions dels fidels. Al Temple Daurat qualsevol persona hi es acollida (sigui quina sigui la seva religió) poguent així conviure amb la cultura sij en un entorn agradable i espiritual.

 

 

Templo Dorado de Amritsar, India

La máxima representación de la religión sij se encuentra en el Templo Dorado de Amritsar en el estado del Punjab de la India. Fotografías tomadas en este recinto sagrado destion anual de miles de peregrinos sijs. El máximo exponente del templo lo encontramos en el Hamandir: edificio central que acoje las plegarias y oraciones de los fieles. Al Templo Dorado cualquier persona es acogida (profese la religión que profese) pudiendo así convivir con la cultura sij en un entorno agradable y espiritual.

 

by Jordi Boixareu © All rights reserved

4,059 views
5 faves
1 comment
Taken on February 16, 2010