new icn messageflickr-free-ic3d pan white
IMG_2186 | by Qsimple, Memories For The Future Photography
Back to photostream

IMG_2186

Wat Chaiwatthanaram (Thai: วัดไชยวัฒนาราม) is a Buddhist temple in the city of Ayutthaya, Thailand. The temple is located on the west bank of the Chao Phraya River, outside Ayutthaya island. It is one of Ayutthaya's most beautiful temples and a major tourist attraction.

 

Construction of the temple began in 1630 at the request of King Prasat Thong for the memorial of his mother's resident in that area. The temple's name literally means the Temple of long reign and glorious era. It was designed in Khmer style which was popular in that time.

 

Source Wikipedia en.wikipedia.org/wiki/Wat_Chai_Watthanaram

 

Wat Chai Watthanaram (Thai: วัดไชยวัฒนาราม) is een Boeddhistische tempel (wat) in het Thaise historische park Ayutthaya. De tempel bevindt zich op de westelijke oever van de rivier de Menam (Chao Phraya), nabij het eiland Ayutthaya. De wat wordt beschouwd als een van de mooiste tempels van Ayutthaya en vormt een belangrijke toeristische attractie.

 

De bouw van de tempel begon in 1630 in opdracht van koning Prasat Thong ter herdenking van het feit dat zijn moeder in het gebied had gewoond. De naam van de tempel betekent letterlijk 'de tempel van de lange heerschappij en het glorieuze tijdperk'. De tempel werd gebouwd in de stijl van de Khmer, die destijds populair was.

 

Bron Wikipedia nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Chai_Watthanaram

 

352 views
0 faves
0 comments
Taken on October 5, 2008