new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Lancering UAR-app Den Haag | by Haags Uitburo
Back to photostream

Lancering UAR-app Den Haag

Op 7 april lanceerde het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) samen met Monumentenzorg Den Haag en Stroom Den Haag de Haagse en eerste Engelse editie van de gratis 3D-architectuurapplicatie Urban Augmented Reality (UAR). Na Rotterdam en Amsterdam is nu ook de architectuur van Den Haag ontsloten via de gratis app. UAR neemt je aan de hand van tekst, beeld, archiefmateriaal en film mee naar de mooiste architectuur in Den Haag. Via een automatische koppeling met de agendagegevens van het Haags Uitburo zijn ook de activiteiten van de betreffende museum- en theatergebouwen op te vragen.

 

UAR geeft aan de hand van tekst, beeld, archiefmateriaal en film, op een iPhone of een Google Android-toestel informatie over de gebouwde omgeving. Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-modellen laat UAR midden in de stad via je telefoon ook zien wat er niet is. De stad zoals zij was, bijvoorbeeld door gebouwen te tonen die er vroeger stonden. De stad zoals zij had kunnen zijn, door maquettes en ontwerptekeningen te tonen van alternatieve ontwerpen die nooit zijn gerealiseerd. En de stad zoals zij wordt, door artist-impressions te tonen van gebouwen in aanbouw, of gebouwen die in de planning staan.

 

Meer achtergrondinformatie over de UAR-app pus een filmpje hoe de applicatie werkt, is te vinden op de website van het NAi. UAR is zowel via de Android Market als de iTunes app store te downloaden.

 

UPDATE - Inmiddels heeft het Haags Uitburo zelf ook een iPhone-app ontwikkeld met de complete uitgaansagenda van Den Haag, maar ook van andere steden in Nederland. Met de gratis UIT-app van het Uitburo heb je altijd en overal actuele uitgaansinformatie bij de hand. Download 'm hier of zoek in de App Store naar 'uit'.

8,561 views
6 faves
7 comments
Taken on April 7, 2011