new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Dag in de Branding 25 & Together Now - Nederlands Dans Theater - Chamber | by Haags Uitburo
Back to photostream

Dag in de Branding 25 & Together Now - Nederlands Dans Theater - Chamber

Nederlands Dans Theater performing the world premier of a new ballet by the French choreographer Medhi Walerski to newly composed music by Joby Talbot. The dance performance was part of the festivals Dag in de Branding and Together Now in The Hague, city of dance.

---

Het eendaagse festival voor hedendaagse muziek vierde op zaterdag 6 oktober zijn zilveren jubileum. Voor de 25e keer op rij programmeerde Dag in de Branding een divers aanbod aan hedendaagse muziek. Tijdens deze bijzondere editie presenteerde Dag in de Branding een extra uitgebreide avondprogrammering die tot stand kwam in samenwerking met Together Now. Dit nieuwe festival voor muziek en dans is een gezamenlijk initiatief van diverse Haagse cultuurinstellingen, waaronder het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater, Theater aan het Spui, Philipszaal/Lucent Danstheater en het Koninklijk Conservatorium.

Tijdens het Together Now festival ging de dansvoorstelling Chamber van de jonge NDT-choreograaf Medhi Walerski in première. Walerski, ook danser bij het Nederlands Dans Theater uit Den Haag, werkte voor dit nieuwe ballet samen met de Engelse componist Joby Talbot.

14,315 views
16 faves
12 comments
Taken on October 6, 2012