new icn messageflickr-free-ic3d pan white
El Castell de Miravet. Paratge Natural Protegit del Desert de les Palmes. Cabanes | by Abariltur
Back to photostream

El Castell de Miravet. Paratge Natural Protegit del Desert de les Palmes. Cabanes

El Castell de Miravet, situat al terme municipal de Cabanes sobre un turó al costat de la Carretera de Cabanes a Orpesa, a la vall que forma la Serra de les Santes i la Serra d'Orpesa, al costat del llit del riu Xinxilla.

És una construcció islàmica amb reformes d'arquitectura medieval.

El Cid el va conquerir en 1091 i des del 1093-1103 el van mantenir diversos governadors reals per tal de contenir la invasió dels almoràvits, però el control cristià no va ser definitiu fins a la conquesta de Jaume I, que va donar el castell al bisbe de Tortosa en 1225, prenent-ho en 1233.

 

El Castillo de Miravet, situado en el término municipal de Cabanes sobre un cerro junto a la Carretera de Cabanes a Oropesa, en el valle que forma la Sierra de les Santes y la Sierra d'Orpesa, junto al cauce del río Xinxilla.

Es una construcción islámica con reformas de arquitectura medieval.

El Cid lo conquistó en 1091 y desde 1093 a 1103 lo mantuvieron varios gobernadores reales con el fin de contener la invasión de los almorávides, pero el control cristiano no fue definitivo hasta la conquista de Jaume I, que donó el castillo al obispo de Tortosa en 1225, tomándolo en 1233.

 

Castell de Miravet. Parc Natural del Desert de les Palmes.

Cabanes (Castelló/ Spain)

2,621 views
40 faves
15 comments
Taken on December 8, 2016