new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Crossrail DE6312, St. Goarshausen-Wellmich (D) | by Björn Nielsen
Back to photostream

Crossrail DE6312, St. Goarshausen-Wellmich (D)

Crossrail Benelux is een Belgische goederenvervoerder opgericht in 2000 door Ronny Dillen en Jeroen Le Jeune als Dillen & Le Jeune Cargo (afgekort: DLC). In 2007 werd DLC overgenomen door het Zwitserse Crossrail AG. In 2019 heeft BLS Cargo de aandelen van Crossrail voor 100% heeft overgenomen, waarmee goederenvervoerder nu volledig in Zwitserse handen is.

 

In de praktijk rijden in Duitsland nu al veel Crossrail-treinen met locomotieven van BLS Cargo, hoofdzakelijk met treinen van/naar Italië. Crossrail rijdt zelf nog wel een aantal containertreinen tussen Antwerpen en Germersheim en Wörth am Rhein, vaak met een elektrische Traxx-locomotief.

 

Crossrail, en diens voorganger DLC, had vele diesellocomotieven van het type Class 66 in dienst. Een aantal daarvan rijden ook in 2020 nog steeds bij Crossrail Benelux en hebben nog steeds de rode huisstijl. De containertrein Antwerpen-Wörth is wat betreft de tractie de grootste kanshebber op een class 66.

 

Op 31 juli 2020 was er een defecte goederentrein op de Rechter Rheinstrecke waardoor ik voor enkele uren naar de linkeroever van de Rijn uitweek. Nadat ik daar een paar plaatjes kon maken, leek het erop dat het treinverkeer Rechts weer zou gaan rijden. Na weer met het pontje te zijn overgestoken werd naar dit fotopunt in het stadsdeel Wellmich bij St. Goarshausen gereden.

 

Nog geen 10 minuten na aankomst passeerde de DE6312 met een containertrein uit Wörth hier bij Wellmich op weg naar Aachen en uiteindelijk Antwerpen. Blikvangers op dit fotopunt zijn de (burcht) Burg Maus boven op de berg en de Sint-Martinuskerk rechts in beeld.

2,798 views
99 faves
3 comments
Taken on July 31, 2020