Nationale Toneel - Strange Interlude
Actors Jappe Claes, Ariane Schluter, Mark Rietman and Dries Vanhegen during a photo shoot for the theatre play Strange Interlude by the Nationale Toneel from The Hague, the Netherlands.
---
Acteurs Jappe Claes, Ariane Schluter, Mark Rietman en Dries Vanhegen tijdens een photoshoot voor de voorstelling Strange Interlude van het Nationale Toneel uit Den Haag.

Strange Interlude
Precies tien jaar geleden speelden Ariane Schluter, Jappe Claes, Mark Rietman en Dries Vanhegen één van de meest succesvolle voorstellingen van het Nationale Toneel. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek. Ariane Schluter ontving de belangrijkste theaterprijs van Nederland, de Theo d’Or. Jappe Claes en Mark Rietman werden genomineerd voor de Louis d’Or.
Nu, in 2013, herneemt het Nationale Toneel deze succesvoorstelling met dezelfde toneelspelers in regie van Johan Doesburg. Doesburg en zijn acteurs keren terug naar de bron. In een nieuw vormgeving. Tien jaar later, tien jaar ervaring rijker.
Schrijver Eugene O’Neill toont in Strange Interlude de ontembare kracht van seksuele driften en onderhuidse woede op het leven. Nina Leeds’ eerste grote liefde komt om op het slagveld. Zijn vroege dood treft haar diep en kleurt haar blik op het leven. Maar ze blijft niet hangen in haar verdriet. Vol strijd tracht ze haar haar leven en verlangen richting en zin te geven. In vier meeslepende uren zijn we getuige van vijfentwintig jaar uit het leven van Nina en haar mannen: de oude huisvriend Charlie Marsden, echtgenoot Sam Evans en minnaar Ned Darrell.

Speeldata
Tien jaar geleden was Strange Interlude alleen te zien in de kleine theaterzalen. De remake gaat vanaf maart 2013 op tournee langs de grote schouwburgen. De première is op 9 maart in de Koninklijke Schouwburg Den Haag waar de voorstelling ook in april en mei te zien is. Kijk op de site van het Haags Uitburo voor de speeldata in de regio Haaglanden.
2 photos · 20 views