new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Rupit 15 | by J.Enric
Back to photostream

Rupit 15

Rupit i Pruit és un municipi format per dos pobles, una població de pedra que conserva tot el seu encant medieval (Rupit, a 845m) i un conjunt de masies disseminades (Pruit, a 950m), tots dos pobles constitueixen part del paisatge típic del Collsacabra.

El Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l'escala humana. En el seu centre s'hi troba Rupit, entre els cingles d'Aiats i la Garrotxa, a 845 metres d'altitud.

A recer de la penya rocosa on s'assenten les restes del castell, Rupit manté l'hegemonia mediaval que el fa atraient: carrers empedrats, cases rústiques del segles XVI i XVII, el peculiar pont penjat de fusta i l'església barroca de Sant Miquel.

A pocs quilometres un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de Pruit, evoca els temps en què la riquesa anava lligada a la terra. Rupit i Pruit, es van fusionar l'any 1977

Al sud de Rupit trobem part de la cinglera del Collsacabra, on es troba una vista espectacular de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïns (de Tavertet, l'Avenc i el Far). En aquests tallants abruptes hi ha assentada la bonica església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d'aigua de Sallent, d'uns 100m d'alçada, i l'Agullola, el monument natural visible des de tota la cinglera.

Al nord, a les terres de Pruit, fetes de prats i turons, la vista s'extén per sobre la Vall d'en Bas. Des d'aquí mateix es poden prendre camins antics, com el Camí Ral i el GR-2, que ens porten per dreceres de pedra del segle XV cap a Olot i França.

 

Rupit i Pruit es un municipio formado por dos pueblos, una población de piedra que conserva todo el encanto medieval (Rupit, a 845m) y un conjunto de masias diseminadas (Pruit, a 950m), los dos pueblos constituyen parte del típico paisaje del Collsacabra.

El Collsacabra ofrece un equilibrio perfecto entre la grandeza geológica y la escala humana. En su centro se encuentar Rupit, entre los acantilados de Aiats y la Garrotxa, a 845 metros de altitud.

A cobijo de la peña rocosa donde se asientan los restos del castillo, Rupit mantiene la hegemonia medieval que lo hace atractivo: calles de piedra, casas rurales de los siglos XVI y XVII, el peculiar puente colgante de madera y la iglesia barroca de Sant Miquel.

A pocos kilómetros un conjunto diseminado de masias, conocido con el nombre de Pruit, evoca los tiempos en los que la riqueza estaba ligada a la tierra. Rupit i Pruit se fusionaron en el año 1977

Al sur de Rupit encontramos parte de la sierra del Collsacabra, desde donde tenemos una vista espectacular de las Guilleries, el Montseny y los acantilados vecinos (el Avertet, El Avenc y el Far). En estos cortantes abruptos esta asentada la bonita iglésia románica de Sant Joan de Fàbregues, el salto de agua de Sallent, de unos 100m de altura, y la Agullola, el monumento natural visible desde toda la sierra.

Al norte, en las tierras de Pruit, formadas de prados y montes, la vista se extiende por encima de la Vall d'en Bas. Desde aqui mismo se pueden tomar antiguos caminos, como el Camí Ral y el GR2, que nos llevan por atajos de piedra del siglo XV hacia Olot y Francia.

 

Text: Ajuntament de Rupit

 

 

12,643 views
13 faves
42 comments
Taken on March 27, 2011