new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Crossrail DE6309 @ Zeebrugge | by Steven De Haeck
Back to photostream

Crossrail DE6309 @ Zeebrugge

Een dutje/autorit (schrappen wat niet past naar gelang de persoon) later kwamen we toe in Zeebrugge.

We reden nog even langs bundel Ramskapelle om te zien wat er stond. Dat was niet echt veel: de hoop op HSL werd direct eerdere ijdele hoop al was er wel een vertrek van hen gepland.

Wat er wel stond was een grijze Class 66 van Crossrail met LKW Walter trailers er achter en die stond zo te zien vertrekkensklaar.

 

We trokken dan maar naar het eerste geplande fotopunt waar we bijna direct ook een cargo voor de lens kregen... zij het wel in de verkeerde richting... het leek er ons één van Lineas met de Railpool Traxx op kop maar wat opzoekingswerk later bleek dit ook één van Crossrail te zijn.

 

Die zou dus ongetwijfeld nog terug komen. Waarom mocht dat niet één van de specialere locs van hen zijn. Een blauwe Rhenus of de witte?

 

Door de sterk aanwezige wind was het er ook niet aangenaam wachten: waar we in de namiddag nog bijna in T shirt konden staan weg nu zelfs de jas aangetrokken.

 

En dan begon het wachten, enkel onderbroken door meldingsgeluiden van Whatsapp. We kregen te horen dat de eerste trein zo rond 17u45 gepland stond en de volgende vertrekken dan om 18u10, 18u30 en 20u00. Ondertussen was ook Bram onderweg naar Zeebrugge en we grapten nog tegen elkaar dat de eerste cargo waarschijnlijk pas zou verschijnen na zijn aankomst.

 

De tijd tikte ondertussen verder weg, het werd 17u45 - 18u00 - 18u15. Nog steeds niets, tegen 18u30 was Bram daar. We kregen een begroeting vanuit de auto want hij reed direct door naar Y Pelikaan. Wij wilden daarna ook naar daar maar eerst een cargo op deze plek. We stonden nu al twee uur op dezelfde muur te kijken en daar zou hopelijk toch verandering in komen.

 

Uiteindelijk was het 18u53 vooraleer de eerste Crossrail de hoek om kwam: het was inderdaad de eerder geziene Class 66 met LKW Walter trein. Een mooie verschijning, maar hoe vlot het er in Zeeuws-Vlaanderen aan toe ging, hoe traag hier.

 

We braken direct na deze foto op om naar Y Pelikaan te rijden. We vervolgden daarvoor de onverharde weg die ons tot hier had gebracht...

 

Wordt vervolgd ;-)

 

[M] Een stuk uitlegger werd digitaal verwijderd.

-----

In comparison to Zeeuws-Vlaanderen we had to wait an eternity in Zeebrugge to catch out first freight train of the evening: after more or less 2,5 hours Crossrail finally showed up with its LKW Walter train.

----------

Zeebrugge, 15/05/2019

Crossrail DE6309

43531 Zeebrugge Ramskapelle - Novara

4,170 views
88 faves
15 comments
Taken on May 15, 2019