new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Crossrail 186 289-5 @ Boortmeerbeek | by Steven De Haeck
Back to photostream

Crossrail 186 289-5 @ Boortmeerbeek

Voor zaterdag 31 oktober 2020 werd de hele dag schitterend weer voorspeld. Bij het opstaan, bleek dat ook te kloppen en zo maakte ik me klaar voor een aantal uren fotograferen samen met de jongste zoon.

 

Aangezien de spoorlijn tussen Lier en Aarschot buiten dienst was door de overname van Heist op den Berg op EBP, moest alles via lijn 53 waardoor ik er voor opteerde hier naar toe te gaan in plaats van naar de omgeving Testelt - Diest.

 

Het was wel lang geleden dat ik nog naar deze spoorlijn getrokken was, dus moest ik links en rechts nog wat fotopunten bij elkaar sprokkelen.

Hever was (op voorhand uitgesloten) omdat daar de begroeiing zo hoog zou staan, dat mijn jongste niet eens iets van een trein zou zien.

 

In Boortmeerbeek en Hambos zou er alvast iets te doen moeten zijn. Meer richting Leuven wou ik echter ook niet, omdat er blijkbaar nieuwe bovenleidingsportieken worden geïnstalleerd, met als resultaat (voorlopig) een massa palen.

 

Na een vlotte rit, kwam ik aan in het eerste uitgekozen puntje in Boortmeerbeek. Ik stond er mooi in het zonnetje, al bleek ook de wolkenmachine aangezet.

Zo kreeg ik de eerste trein (een omgeleide IC van Antwerpen naar Luik) in de volle zon, de volgende (lokaal)trein al met wat schaduw op de voorgrond en begon ik te vrezen voor de cargo's die ongetwijfeld zouden volgen.

 

Bij de eerste goederentrein die mijn richting uitkwam, waren de gaten tussen de wolken nog best groot genoeg om de trein mooi te belichten. Ondanks de ietwat saaie tractie, harmoniëren de containerwagens wel mooi met de aanwezige herfsttinten op de bomen.

-----

On Saturday the 31st of October 2020, the weather forecast announced 8 hours of sunshine above Belgium. Reason enough to go to the railway line between Mechelen and Leuven, where I expected not only the regular freight trains, but also some diverted ones (the line between Lier and Aarschot was closed due to engineering works).

 

First freight train towards Leuven that I could photograph was this container train, operated by Crossrail.

 

To my regrets, lot of clouds appeared... Would that go good for the rest of the day?

----------

Boortmeerbeek, 31/10/2020

Crossrail 186 289-5

45597 Antwerpen Krommenhoek - Aachen West

2,604 views
83 faves
17 comments
Taken on October 31, 2020