new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Crossrail 186 150 Boirs | by TrainBelge
Back to photostream

Crossrail 186 150 Boirs

Het Zwitserse BLS Cargo heeft veel contracten van transalpine treinen uit Belgische havens naar Italië. Daarbij werden steevast externe (Belgische) firma’s ingeschakeld om de treinen uit de Belgische havens naar Duitsland of Zwitserland te brengen. Hier kon BLS de trein dan overnemen om zo de Alpen door te rijden. Een bekende verbinding die op die manier werd gereden, is de Ambrogio-shuttle uit Muizen naar Gallarate: BLS liet die trein door Lineas en SNCF FRET van Muizen naar de Frans-Zwitserse grens brengen.

 

In maart 2019 werd bekend dat Crossrail overgenomen werd door BLS Cargo. Met die overname wilde BLS haar positie op de omvangrijke goederencorridor van België naar Italië versterken. 30% van de omzet van BLS Cargo bestaat immers uit trafiek uit Belgische havens. Crossrail zou dan het Belgisch-Duitse deel van die goederentreinen kunnen rijden, terwijl BLS het deel doorheen de Alpen kon rijden. Zo zouden goederentreinen een pak efficiënter vervoerd kunnen worden, aangezien ze van begin- tot eindpunt door eenzelfde firma worden gereden.

 

Na ongeveer een jaar status quo, beginnen nu belangrijke verschuivingen te komen in de goederentrafieken van BLS. Die verschuivingen gaan uit van het principe dat ze zo veel mogelijk van hun treinen zelf gaan rijden. Voor het voorbeeld van de Ambrogio-shuttle betekent dat dat Lineas en SNCF FRET bedankt zijn voor bewezen diensten, en dat BLS de trein volledig zelf is gaan rijden. Inderdaad, sinds Crossrail overgenomen is door BLS, en Crossrail nu de Ambrogio-shuttle rijdt in België, wordt die trein nu volledig gereden door BLS.

 

Ook op het gebied van locomotieven is de invloed van BLS op Crossrail steeds beter te zien. Enkele weken geleden werd de gehele locomotievenvloot van Crossrail administratief overgedragen naar BLS Cargo. Daarnaast bestelde BLS een twintigtal Vectron-locs (versie A39) om op die manier locomotieven te hebben die vanuit België rechtstreeks naar de bestemming in Italië kunnen rijden. Het is met andere woorden duidelijk dat Crossrail inmiddels stevig verankerd is in het moederbedrijf BLS Cargo.

 

Hoe zit het dan voor de toekomst? Dat is voorlopig (voor ons) vrij onduidelijk. In ieder geval zal Crossrail in België de taak krijgen om treinen uit de Belgische havens naar Duitsland te brengen. Hierbij zou Crossrail dan gebruik kunnen maken van Vectrons van BLS Cargo, die Crossrail huurt van BLS voor het Belgische stuk. Hierbij valt trouwens de parallel op met DB Cargo België, die haar Vectrons voor het Belgische deel van een rit ook zou huren van het Duitse moederbedrijf DB Cargo. Het is immers een pak goedkoper en efficiënter om locs van het moederbedrijf te huren dan externe leaselocs.

 

Crossrail zal in België veel gebruik gaan maken van de Vectrons die BLS Cargo zal aanbieden. Wat er zal gebeuren met de locs die Crossrail nu heeft, is echter koffiedik kijken. BLS bepaalt nu immers wat er gebeurt met de locomotieven van Crossrail. Naar alle waarschijnlijkheid zal de inzet van 186’ers en Class66’ers sterk verminderen door de instroom van de Vectron 475’ers. Dit zal voor fotografen een spijtige zaak zijn, aangezien Crossrail met haar locomotievenpark heel wat variatie aanbiedt nu. De twee Rhenus 186’ers, de witte bestickerde 186 150, de bestickerde Railpool 186 187, de Class66’ers in verschillende livreien, enz. De Vectron zal hierin wellicht voor een belangrijke rationalisering zorgen.

 

Op de foto staat de Crossrail 186 150 die een MSC-containertrein uit de Antwerpse Waaslandhaven naar Duitsland brengt.

2,845 views
76 faves
16 comments
Taken on July 31, 2020