new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Crossrail PB03 Hoeselt | by TreinFoto België
Back to photostream

Crossrail PB03 Hoeselt

Jullie zien wel dat er de laatste tijd quasi enkel foto's genomen door mijn goede collega Noach online komen. Door de opleiding in combinatie met de bijhorende examens en gevarieerde uren zijn de fotodagen schaars geworden, wat niet wil zeggen dat ik er niet meer mee bezig ben! Elk zonnig moment dat ik tijd vrij heb, is genoeg om even de auto in te springen om te gaan fotograferen!

 

Zondag 30 mei was zo een dag. Ze voorspelden sinds lang weer eens een hele dag volle zon, en ja, dat was lang geleden! Ik had geen verplichtingen en zo werd er met collega-fotograaf gepland om richting omgeving Tongeren te trekken. Er werd in Leuven afgesproken om vanaf daar te Carpoolen. We startten de namiddag in het alom zeer bekende Nerem, waar al talrijke andere fotografen aanwezig waren. Bram en ik kwamen vooral voor de Class 66-locomtieven die gepland stonden, en dat waren er maar liefst 5 die avond! Na anderhalf uur in Nerem te hebben gestaan begon het feest op gang te komen! In een tijdspanne van maar 20 minuten kwamen maar liefst 3 treinen met Class 66 de Duits-Belgische grens over. Naar onze mening zou de zon niet meer goed staan in Nerem dus werd er verkast richting Hoeselt. Daar moest er even worden gesnoeid om een vrij zicht te bekomen. De drie diesels naderden en als eerste passeerde de fraai beladen Mortara-shuttle. Niet veel later was het de beurt aan een extra MSC containertrein naar Antwerpen. Er restte ons nog 1 diesel over die we er verwachtten, maar ondertussen was in Hasselt een andere Class 66 met MSC vertrokken richting Aken... Dat wordt nipt! De zak werd al gemaakt voor de laatste diesel uit Duitsland, zodat we sneller vertrekken konden richting Tongeren voor de trein uit Hasselt.

De overweg sloot zich en er werd teken gedaan naar de fietsers achter ons om even te stoppen zodat ze niet in beeld kwamen. Al snel konden we het typische Crossrail-rood herkennen tussen de bosjes, en werd de derde GM-diesel van de dag op foto gezet. Snel alles inpakken en doorrijden naar 's Herenelderen was de boodschap! Daar aangekomen hadden we nog zo een 5 minuten om ladder uit te klappen en in de boom te klimmen. Het tegenspoor knipperde 2 geel wat de doorkomst van de tweede MSC aankondigde. Na ons klaar te hebben gezet en een kleine toeter was een foto van de vierde diesel een feit, waardoor de dag niet meer stuk kon!

 

Op de foto passeert Crossrail PB03 met zijn keteltrein onder treinnummer 44572 de fotografen ter hoogte van het kleine dorpje Hoeselt. Het was de derde van de vier(!) Class 66 locomotieven die we in een tijdspanne van 3 kwartier konden fotograferen. Met de optocht van de Vectrons is dit tegenwoordig toch zeer uniek. Wat misschien even uniek was; géén van 4 de GM-diesels had nieuwe LED-lichten, wat wij trouwens niet zo mooi vinden.

 

[Z44572]: Wustermark Gbf - Antwerpen-Noord-bundel B3

Finn De Vos

2,231 views
85 faves
7 comments
Taken on May 30, 2021